Det har inte bubblat alls i helgen så det var med en känsla av grusade förhoppningar jag igår hällde upp lite av vinet på mitt nya mätglas för att möta Öchsle. Så mycket trevligare då, när den låg på +5 och nästan allt socker var uppätet redan och alkoholen är på 6%.
Sen tappade jag om det och silade fruktmassan genom min nya silduk, lade i 300 g socker i det som blev av det och hade sedan ner det i resten av vinet och mätte socker men då var Ö på futtiga 30 grader, det är ju vad det ska vara efter jäsningen om det ska vara ett sött körsbärsvin så jag hade i extra 300 g socker till 40 Ö och så får vi se. Nu ska det stå i en vecka innan jag mäter sockret igen för att se hur jästen mår.
2007-08-22
Körsbärsvin pt. II
Upplagd av Linus klockan 10:48
Etiketter: alkoholhalt, experiment, körsbärsvin, utrustning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar